FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2008.12.25. 04:41 P.

Ajándékozás - a karácson lényege?

Már hetek óta (gyakorlatilag mióta az első karácsonyi teherautós Coca-Cola reklámot elkezdték tolni a tévében) azon gondolkodom, hogy mi is az értelme a karácsonynak?

"ha valami nem működik az év 364 napján, akkor az szenteste sem fog"

A kóla? Aligha. Az ajándékozás. Inkább. A nagyszüleim és anyám szerint a szeretet. Ugye itt felvetődik a kérdés, hogy miért pont december 24.-én kéne egymást szeretni?! Más napokon nem lehet? A saját családomon tapasztaltam meg ma este, hogy ha valami nem működik az év 364 napján, akkor az szenteste sem fog.

Évek óta minden karácsonyt remegő gyomorral várok. Tudom, hogy az lesz a vége, hogy valakinek nem tetszik az ajándék. Elég szánalmas, hogy felnőtt emberek kisgyerek módjára képesek megsértődni, ha nem azt kapják amit szerettek volna. Ha sok pénzem van valamelyik évben a karácsonyi bevásárlásra, akkor következő évben elvárás, hogy még többet adjak. De mi a fasznak?

Nem lenne sokkal jobb mindig szeretni egymást? Az év többi 364 napján is?! Bár lehet csak a mi családunk ilyen defektes, más családjáról pedig nem tudok és nem is szeretnék nyilatkozni.

"nem az együttlét és a szeretet a lényeg, hanem az, hogy minél nagyobb LCD tévét vegyünk a másiknak"

Egyre inkább érzem azt, hogy ez az egész karácsony elment a szemétláda multik által szorgalmazott irányba, amikoris nem az együttlét és a szeretet a lényeg, hanem az, hogy minél nagyobb LCD tévét vegyünk a másiknak. Szánalmas szar az egész.

"Gazdasági világválság" van és mégis többet költünk karácsonykor, mint eddig bármikor. Azért, mert jobban szeretjük egymást, mint valaha? A nagy büdös tetves lófaszt kéremszépen. Azért, mert mindenhonnan azt szajkózzák, hogy úgy fejezd ki a szereteted, hogy drága ajándékot veszel. Szarfaszú, szemét, ocsmány média! Szégyeljétel el magatokat! ... Pusztába kiáltott szó? Majd meglátjátok, amikor az emberek megunják, hogy csak le akarjátok húzni őket!

"az egész karácsony-Jézus összefüggés már alapjaiban inog"

Arra már nem is szeretnék kitérni, hogy ez az egész karácsony-Jézus összefüggés már alapjaiban inog. Az biztos, hogy aki a Bibliát kitalálta, az a saját kora bizniszmene lenne. Egy Bill Gates előfutár. Egy ősi Madoff. Az üzletemberek pedig időben rájöttek, hogy ebben pénz van. Ez üzlet. Ma pedig, amikor már, ha akarnánk se tudnánk kizárni a médiát az életünkből, egyre undorítóbbá válik az egész.

Kurva szar lehet ebbe a világba normális értékrend szerint, de deviánsként élni. Kurva szar érzés 1 órán át szótlanul ülni a kisírt szemű anyád mellett a karácsonyi vacsoránál, miközben apád fütyörészve sétálgat, de azért oda-oda szúrja, hogy nem ezt várta karácsonyra.

Kurva szar ez az egész úgy ahogy van...

Szerintünk: (0/5)
Szerinted: (4,1/5)

6 komment

Címkék: biznisz üzlet karácsony hellókarácsony ajándékok


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr34840813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozonithy 2008.12.25. 10:57:07

Szerencsére nálunk nem jellemző a rossz hangulatú karácsony. Volt már feszült kicsit, de az inkább a különböző elvárások, hozzáállások nem egyezése miatt volt. Hál Istennek mindig értelmesen tudtuk kezelni a problémát, és különösebb gond nélkül megoldottuk.

Aminek legjobban örülök, hogy idénre már elértük azt a tudatállapotot, hogy nem kell egy kórházi sterilszobánál is tisztábbá mosni a lakást. Egy kiadósabb porszívózás és rendrakás is megteszi. Így senki nem lesz döghulla estére, és senki sem lesz feszült. A zongora alatt maradt porcica pedig egyáltalán nem befolyásolja már az esti hangulatot.

De... sok gyereket ismerek, akiknél ez nem mondható el. Hisztizik az egész család, ordítanak a szülők, hogy miért nincs még felnyalva a padló, stb... Ennek így én sem látom semmi értelmét. Főleg, ha az ajándékokból is csak sértődés lesz.

Én szerencsésnek mondhatom magam ebből a szempontból, de túl sok család karácsonyát ismerem ahhoz, hogy azt mondjam, lehet, nem éri meg már ez az egész. Túl sok konfliktust és bánatot okoz. Főleg az egyedülálló magányosoknak. Marha sokan ekkor kísérelnek meg öngyilkosságot, mert ekkor tudják magukra legjobban felhívni a figyelmet és sajnáltatni magukat.

Írod, hogy gáz ez a Jézus összefüggés is. Bár én hívő vagyok, így nekem mást is jelent ez az ünnep, de úgy érzem, azért látjuk ilyen borúsan, mert mi emberek, azzá tettük, amilyen. Úgy látom, hogy azért a hívő családoknak valamivel könnyebb, sőt, azt vettem észre, hogy a maradéktalanul boldogan karácsonyozó családok (csak a saját ismeretségi körömről beszélek) általánosságban boldogabban, valóban úgy ünneplik a karácsonyt, ahogy mindannyian vágyunk rá, mert kap egy másik értelmet is az egész. Alapja van az ünnepnek, aminek megvannak a maga szokásai, rituáléi, amik szebbé, hangulatosabbá teszik, nem csak az, hogy ilyenkor szeretni "KELL" egymást, és halat kell enni stb...

A többit leírtam itt: kozonithy.blog.hu/2008/12/25/hellokaracsony_16

Kozonithy 2008.12.25. 11:03:20

Bocs, van egy elszúrt mondatom az utolsó bekezdésben, ami helyesen:

"Úgy látom, hogy azért a hívő családoknak valamivel könnyebb, sőt, azt vettem észre, hogy a maradéktalanul boldogan karácsonyozó családoknak (csak a saját ismeretségi körömről beszélek) általában a valláshoz is köze van és vallásos megközelítéssel ünneplik a karácsonyt. Náluk így valóban úgy ünneplik a karácsonyt, ahogy mindannyian vágyunk rá, mert kap egy másik értelmet is az egész. ..."

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2008.12.25. 15:18:24

"Bár én hívő vagyok, így nekem mást is jelent ez az ünnep, de úgy érzem, azért látjuk ilyen borúsan, mert mi emberek, azzá tettük, amilyen."

Teljes mértékben egyet értek Veled!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.25. 15:56:30

en iden dolgozom, nem vagyok otthon, es az egesz karacsonyi cirkusz kimaradt az eletemböl, ellenben volt alkalmam elgondolkozni azon, hogy mi ez a karacsonyi örület, talan nem kelle megis ebböl kimaradni egyszer es mindenkorra
a szilvesztereket egypar eve ejszakai turaval ünnepeljük, talan karacsonyra is megtenne valami hasonlo

Hiszékeny 2008.12.25. 18:34:26

Ha Te hívő ember vagy, akkor nem kellene így gondolkodnod és írnod. És vallás ide vagy oda, - vannak boldog karácsonyok családokban azokban is akik nem vallásosok!

Maestro 2008.12.26. 20:44:34

nálunk hasonló volt a szitu mint a posztíróéknál, azzal a különbséggel, hogy nálunk inkább senki sem szól egy kurva szót sem... ha családom lesz, értelmes karácsonyokat találok ki, ha beledöglök is!:)
süti beállítások módosítása