FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2012.06.15. 22:55 P.

Trükkös lopás a belvárosban

Pár héttel ezelőtt egy rokonom elkövette azt a hibát, hogy kocsival ment a belvárosba, amit a Nyugatinál lévő parkolóba tett le (nem a Westend mélygarázsába, hanem a nyitott, de fizetős parkolóba a pályaudvarnál).

Kivette a táskáját, becsukta az ajtót, a távirányítóval bezárta a kocsit és már sietett is a dolgára.

Egy óra múlva már a kocsihoz tartott vissza, mikor csörgött a telefonja. A rendőrség hívta, hogy azonnal menjen az autóhoz, mert valami gond van. Mikor visszaért négy civil ruhás rendőr és egy bilincsbe vert faszi várta. A következő történt:

Mikor becsukta az ajtót és megnyomta a távirányítón a gombot, azt hitte bezárta a kocsit. De nem! Ugyanis a kocsitól csupán egy méterre állt egy ember (abban a parkolóban ez nem szokatlan dolog), aki egy kétezer forintos kapunyitót nyomogatva kiiktatta a kocsi távirányítóját...

kapu_tavnyito.jpg


A faszit a rendőrök már figyelték, és mikor beszállt a kocsiba, akkor lecsaptak rá. Aztán kiderült, hogy egy már nem az első eset volt és nem is csak ez a faszi próbál így a kocsiban hagyott értéktárgyakhoz jutni, hanem sokan próbálkoznak ezzel.

 

Arról nem is beszélve, hogy ugyanígy el lehet lopni a kocsihoz tartozó távirányító frekvenciáját (csak egy kis szerkezet kell hozzá), amivel bárhol, bármikor ki tudják utána nyitni az autódat. Fasza, mi?

 

Mi a megoldás? Olyan helyen, ahol 5-10 méteres körzetben idegenek tartózkodnak érdemes a kocsit mindig kulccsal bezárni.

 

4 komment

Címkék: kulcs távirányító kapunyitó távnyitó


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr84591212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jeff 2012.12.06. 14:28:08

Tele van a poszt hülyeségekkel, pontatlanságokkal, nem értem miért írsz olyanról, amihez nem értesz...

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2012.12.06. 14:30:52

@Jeff: megtenned, hogy kijavitod a pontatlansagokat?

Jeff 2012.12.06. 14:46:44

"aki egy kétezer forintos kapunyitót nyomogatva kiiktatta a kocsi távirányítóját."
Ez rendben, régi trükk, figyelni kell, hogy az autó tényleg bezáródik-e. Minden autó valahogy visszajelzi ezt, index villogással, csipogással, LED villogással stb.

"ugyanígy el lehet lopni a kocsihoz tartozó távirányító frekvenciáját"
E hülyeség, minden távirányító frekvenciája 433.92 MHz, ez a szabvány. Amire te gondolsz, az a kód ellopása.

"amivel bárhol, bármikor ki tudják utána nyitni az autódat."
Ez szintén sületlenség, illetve régi fix kódos távirányítóknál működik, de már minden autó- és riasztógyár ugrókódos átvitelt használ, ami ezt a fajta kódlopást lehetetlenné teszi.

"ahol 5-10 méteres körzetben idegenek tartózkodnak érdemes a kocsit mindig kulccsal bezárni."
Tulajdonképpen ez verte ki nálam a biztosítékot, pedig nem szoktam ilyen trollkodós stílusban kommentelni. Egyrészt semmi értelme kulccsal zárni távirányító helyett, másrészt ilyenkor, ha van beépített riasztó amit legtöbbször az autó távírányítója működtet, akkor az nem fog bekapcsolni, tehát szépen feltörhető az autó riasztás nélkül.

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2012.12.06. 14:50:33

@Jeff: jogosak az erveid. En valoban nem ertek hozza, csak azt irtam le, amit a rendorseg mondott.

Ha nagy a hangzavar, illetve sietszs valahova, akkor nem bizttos, hogy nezed, hogy valoban villog-e a kocsi.

Szerintem a kulccsal valo bezaras meg mindig a legjobb megoldas ilyenkor, mert akkor legalabb biztos be van zarva es nem tud BARKI belenyulni.

Aki ki akarja nyitni (illetve, ha nem tudod bezarni, mert blokkoljak az iranyitodat), az ugyis kinyitja es nem fog riasztani a kocsi.
süti beállítások módosítása