FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2010.03.13. 00:07 P.

Hírdetőtábla

Gyerekkoromban sok időt töltöttem vidéken. A nagyszüleim Debrecen mellett laknak egy kisvárosban. Egy időben jártunk kamillát és gombát szedni, majd később biciklivel jártam horgászni a kanálisok partjára, ahová a nagyszüleim közül valamelyik mindig elkísért, hogy ne ücsörögjek ott egyedül. A nagymamám mindig érdekes és ijesztő rémtörténetekkel riogatott, hogy pár éve megöltek egy kisgyereket aki egyedül horgászott. Mindig volt valami ilyen sztorija, és én mindig el is hittem őket. Az összes kígyós, ufókörös és gyerekgyilkos történetet...

Azóta eltelt vagy 20 év és szeretném még mindig elhinni ezeket a történeteket. Szeretnék az a kisgyerek lenni, aki gondtalanul biciklizik a főúton, hátrahagyva a betegeskedő nagyit, aki az összes horgászcuccot, uzzonnát, innivalót, napernyőt a biciklire erősítve próbálja tartani a tempót a rosszcsont unokájával, miközben azért aggódik, nehogy elüsse valami.

Egy időben sokat jártunk a piacra és sokat jártunk "föl a faluba", ami a város központját jelentette. Volt ott egy hírdetőtábla, ami sokáig nekem annyit jelentett, hogy megint percekig ott kell állni a nagyi mellett, amíg nézegeti azt a kurva sok papírt rajta. Sosem értettem, hogy minek nézi. Mindig csak az érdekelt, hogy emiatt később vesszük meg a beígért fagyit...

Milyen jó lenne megint annak a kisgyereknek lenni, aki nem érti, hogy mit jelent: "Mindjárt veszünk fagyit, csak megnézem itt a táblán, hogy ki van halva."

5 komment

Címkék: hírdetőtábla


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr781835781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koppanyi 2010.03.14. 23:02:49

Megértem, mit érzel. Jó lenne néha visszamenni az időben és újra átélni gyerekkorunk bizonyos emlékeit. Akkoriban minden jobbnak tűnt.

borovi 2010.03.18. 23:53:37

Megőrülök az olyanoktól, akik nem képesek megtanulni, hogy a hír szó hosszú í-je a hirdetőtábla szóban rövidül.

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2010.03.19. 00:31:00

@borovi: komoly problémáid vannak, kérlekszépen :)

borovi 2010.03.26. 01:33:54

@P.: Neked meg igénytelen hozzáállásod.

Csöpp (the one and only) 2010.03.30. 12:03:48

@borovi: Itt nem a hosszú vagy rövid i a lényeg... hanem az, hogy mennyire jó volt gondtalannak, fiatalnak lenni és nagyikkal tölteni a nyarat!
Teljes egészében egyetértek veled P.!
süti beállítások módosítása