FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.04.21. 06:00 P.

Megint szarrágás, vagy jogosak az aggályok?

(Mostmár a szavazás is működik...)

A '90-es évek közepén az állam több száz milliárdot bukott azon, hogy a Postabank akkori vezetői, három könyvvizsgáló céggel karöltve, sokáig hamis adatokat közöltek a cég működéséről és eredményeiről. Aztán kitört a pánik, az emberek megrohamozták a bankot, hogy mentsék a pénzüket. Sokan napokig álltak sorban. A bank persze nem tudta visszafizetni a betéteket, ezért jött az állam, 220 milliárdból konszolidálta a pénzintézetet, majd 110-ért eladta azt. A veszteséget meg lenyelte. Vagyis lenyeltük, ugyebár.

Az új kormányban Oszkó Péter tölti be a pénzügyminiszter szerepét.

Ő annak a Deloitte Magyarországnak a jelenlegi vezetője is, akitől az állam 30 milliárdot követel a Postabank-ügy kapcsán. Ez a cég volt a fentebb említett három könyvvizsgáló egyike. A perben az államot a Pénzügyminisztérium képviseli, aminek most ő lett a vezetője.

Sokak szerint Oszkó esetében fennál az összeférhetetlenség problémája. Igaz nincs köze a körábbi ügyhöz, de most elvileg attól a cégtől kéne pénzt "elpereltetnie", aminek vezetőjeként célja, hogy minél nagyobb profitot tudjanak elkönyvelni...

 

Szerinted is összeférhetetlen Oszkó Péter?
Igen
Nem
Black Uggs

 

Íme az új pénzügyminiszter első interjúja:

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/20/oszko_/

3 komment

Címkék: oszkó postabank


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr791076643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozika · http://www.k-1.hu 2009.04.21. 17:59:39

ez mindenesetre vicc, de azért reménykedem, hogy ennyi vétke lesz a szolgáltai ideje alatt
süti beállítások módosítása