FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.03.21. 19:42 P.

Elköszönőben

Ha minden igaz két héten belül új kormányfője lesz Magyarországnak.

Mi lehet az oka, hogy pont most áll félre Gyurcsány Ferenc?

1. elmélet:

Az országnak nagyon kemény és durva reformokra van szüksége, hogy kilábaljon abból a szar helyzetből, amibe az utolsó 12 évben sikerült beletaszítani. Ahhoz, hogy egy ilyen horderejű, főleg megszorításokból álló csomagot átvigyen egy kormány, kurva nagy támogatottság kell. Ezt a mostani kormány eljátszotta, hitelét vesztette. Ha ezek után még megszorítgatnak, félő, hogy valaki tényleg megcsapkodja miniszterelnök urat kishokedlivel. Ezért tovább kell állni, át kell adni a helyet valakinek, aki esetleg nagyobb támogatottságnak örvend.

 

2. elmélet:

Az országnak nagyon kemény és durva reformokra, megszorításokra van szüksége, egy amolyan második Bokros-csomagra, amihez Gyurcsány nem szeretné a nevét adni.

 

3. elmélet:

Ez a három közül a legroszabb, amolyan "worst case scenario". A helyzet sokkal rosszabb, mint gondolnánk, nagy a ciki, a süllyedő hajót pedig a patkányok hagyják el először.

 

Akármi is legyen az igazság, ez egy szükséges lépés volt, amit sajnos a lehető legrosszabbkor sikerült elkövetni.

Szerintünk: (0/5)
Szerinted: (4,6/5)

16 komment

Címkék: gyurcsány lemond


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr161016789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rainbow2009 2009.03.21. 20:16:21

A második elméletre tippelek!
Elég szomoru a helyzet.
De előbb utóbb valami elindul a világban és elindul a gazdasági felemelkedés -vagy a dimenzió váltás, bár azt 2012-re igérik-.

ÁRONKA 2009.03.21. 20:23:15

Fene tudja. Nem is olyan biztos, hogy rosszkor hozta meg a lépést. Nyilván lett volna alkalom rá már egy jó ideje, de könnyen lehet, hogy még mindig épp időben a csókolom. Valamennyire most újra esély van visszaszerezni a támogatottságot, a popularitást, netántán a külföldiek bizalmát, ami azért a gazdaságnak sokat jelenthet. Most majd jönnek a seggnyalók, hogy ki menjen kormányba az új szarlapátoló szárnyai alá

WebszemJankó · http://webszemjanko.blogter.hu 2009.03.21. 20:41:55

Erős a gyanu, hogy valami olyan van a háttérben, amiről nem tudunk.
Lett volna lehetősége elmenni, mégsem tette.
Szeptemberben már nem is emlékszünk rá, talán 2010-ben a Fidesz-propaganda emlékeztet majd.
Megszedte magát, és tovább áll.

Gecc 2009.03.21. 20:53:02

Azert ne feledjuk, hogy Ferencunk 90 ota a politikaban van, ha nem is az eloterben urgibugrizott az elejen. Az hogy megszedte magat es tovabba ll, en ezt mint lehetoseg azonnal kihuznam. Anno mar uzletemberkent milliomoskent lett miniszterelnok, igy aztan nem hiszem, hogy olyannyira a megszedesrol lenne szo.
Ugyanakkor a hatterben biztos vannak olyan szalak, amirol mi tenyleg nem tudunk. Ami szinte biztos, hogy a ket politikai oldal kozott igen eros titkos megallapodasok, amolyan tintat soha nem latott szavak lettek megpecsetelve, melyek igen erosen iranyitjak a napi torteneseket. Mindegy is...

En ugyanakkor az elso pontra szavaznek... valszen felismerte, hogy vele nem megy, lelep, atadja a helyet, de ahogy mondotta vala, azert, mert mindenhonnan azt hallja, O az egyeduli akadalya a reformoknak, azert destruktiv az ellenzek, mert O a min.elnok. Hat... most egy ujabb csalodas a jobbertol, nem, valojaban mostmar az egesz kommenista bagazs takarodasat szeretnek elerni, nem mintha ezt elore nem lehetett volan sejteni. Ugyebar...
Szal a helyzet az, hogy Orban ugyanugy konnyen megutaltathatja magat, ahogy azt Ferencunk tette. Csak 1-2 olyan intezkedes, mely taccsra teszi a csalados szegenyreteget, oszt oda a 2/3... jo lesz az kesobb 1/3-nak is. Igy megy ez. Mo lakosai meg mindig ugyanaz a kicsinyes, az allam nyakan elo verszivo nepseg. Ha nem kapja meg alanyi jogon meg a lofaszt sem, akkor uvoltozik... jo hangosan.

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.03.21. 21:00:27

@Gecc: no igen, de a baloldal nem vonul ki az utcára kurvaanyázni

ÁRONKA 2009.03.21. 21:00:42

Szerintem nem kell 1-2 olyan intézkedés. Az emberek többsége most is csak "jobb híján" támogatná Orbánt, nem szimpátiából. Az 1/3 már reálisabb, sőt. Egy biztos, ezt nem ma éjjel agyalták ki, és nem ketten-hárman a pártból. Ez ennél mélyebbre nyúlik vissza, és érdekek fűződnek hozzá. Majd meglátjuk, kiéi.

ÁRONKA 2009.03.21. 21:01:22

@P.: Nekik nem kell, megtehetik a parlamentben is:D amúgy meg még nem, majd meglátjuk mi lesz később

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.03.21. 21:02:05

@ÁRONKA: attól,hogy Gyurcsány most háttérbe vonul még nem biztos ám, hogy kivonja magát az ország rányításából... lehet majd a háttérből fogja rángatni a madzagokat, mint Putyin az oroszoknál, bár ő ott látványosan trónra emelte magát :)

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.03.21. 21:03:40

@ÁRONKA: a baloldal nem az a vonulós fajta. ez inkább a nacionalista érzelműek sajátossága, akik pedig inkább a nacionalista elemekkel átszőtt jobboldalhoz húznak

ÁRONKA 2009.03.21. 21:04:46

@P.: Egy szóval sem mondtam hogy kivonulna. Mindenesetre már nem ő reprezentál, a közútálat célpontja már nem ő, a reprezentatív balfácán szerepét leadta. Biztosan ottmarad az élbolyban, igen. Viszont most itt a nagy lehetőség: Felhő 4 president!

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.03.21. 21:05:35

@ÁRONKA: inkább Bandzsi, Felfő lehet az igazságügyi miniszter :D

ÁRONKA 2009.03.21. 21:05:49

@P.: Ez mondjuk tény, ők lerendezik a saját udvarukon az anyázást. Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, és hogy milyen irányba alakulnak a dolgok.

ÁRONKA 2009.03.21. 21:06:51

@P.: Jó, legyen Bandzsi. De akkor Felhő ne igazságügyi miniszter legyen, hanem A miniszter. Valami poszt kéne majd Karesznek is :D szerintem ő lesz az oktatásügyi minisztér.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.03.22. 09:37:20

miért van az az érzésem, hogy megint valami trükközést látunk?

ÁRONKA 2009.03.22. 10:18:36

Valszeg mert így is van :)

Gecc 2009.03.22. 23:40:12

@P.:

Nem is a baloldalrol fognak rikacsolni... a sajat szavazoik fognak ketlabbal duborogni. A baloldal szelid, mindig is az volt. Nem az a kiabalos fajta, ezert is volt mindig nehezebb a balt mozgositani, ha arra kerult a sor. Ebben nagyon jo volt Ferenc... tarsulva hozza persze a fityesz ratyiva avanzsalt valasztasi nekirohanasa, meg a kisebb-nagyobb ugyek, amik aztan szepen a sajat embereiket is maguk ellen forditottak (a bizonytalanok).

Ujra csak ugyanazt tudom modani, kiegeszitve plusz egyvalamivel, hogy a magyar megszokta, hogy minden jar neki. Es ezt az erzest a jobboldal csak erositette avval, hogy nepszavaztatott pitianer semmikrol es megkerdojelezte a kormany barminemu intezkedeseit. Ugyanakkor a fagyi konnyen visszanyalhat, ha arra kerul a sor ellenuk is meglesz a 200e alairas... hacsak ugye 2/3-os tobbseggel nem modositanak alkotmanyt. De azert ennyire ne szaladjunk elore... en hiszek abban, ha arra kerul a sor, hogy a parlament szinte csak fityeszbol is allna, nem lesznek annyira antidemokratikusak, hogy a sajat erdekeik alapjan valtoztassak az alkotmanyt...

süti beállítások módosítása