FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2008.12.24. 13:26 P.

Karácsony, az a meghitt

Lassan áll a fa és a bál is. Az idei karácsony is szokványosan indul. Reggel anyázásra kel az ember, mert leesett a konyhában a két hete bepácolt hús. A kutya akiről két napja azt hisszük megdöglött hirtelen életre kel és két klaffantásra beabrakolja az egészet.

Dél van. Ideje lenne felállítani a fát. Tipp mindenkinek: nem szabad a fát olyan helyen hagyni ahol a kutyák meg tudják rágni! Irány a piac. Természetesen az összes fa, amin három tűlevél / ágnál több zöld van, már elkelt. De nem baj, ez az ünnep úgyis a szeretetről szól. Meg arról a kurva sok pénzről amit elköltünk ajándékokra.

Otthon már vár minket a Mennyből az angyal és a meleg családi fészek. Anyuka reszketve meséli, hogy a kutya kihányta az olajos húst a nappali közepére, ráadásul azóta fosik is. Amerre seggel áll, arra.

Kutya kidobva, fenyőfatalp leporolva. Ha régi csehszlovák darabunk van, érdemes beolajozva elrakni, különben az életben nem nyitjuk szét többet. Ezt most sikerült megtanulni. Hála az égnek a magyar ember kreatív: töltsük meg a felmosó vödröt homokkal, állítsuk abba a fát. Aki még nem csinált ilyet annak azért érdemes tudnia, hogy a 2 méteres fa nem fog megállni magától.

A porszívó andalító hangja elnyomja a száncsengők csilingelését. A fa újra áll, a vödörben homok helyett kövek. Baj már nem lehet. Jön apuka a létrával, a fején a családi örökségként fennmaradt díszeket egyensúlyozza. Mögötte a gyerek, ki se lát csomagolópapírok és a többi dísz mögül. 13 éve jár be mindig ugyanazon az ajtón, de most elfelejti átlépni a küszöböt. Pofával bele a dobozba. Apuka mérgesen fordul meg, a létra végével pont eléri a karácsonyfát. Dől a fa! Anyuka mosolya mostmár nem őszinte.

Délután. A fa áll és ha jól számolom még 16 tűlevél rajta is maradt. Ezt a hiányosságot azonban sikerült ellensúlyozni azzal a 40 kiló zenélő kínai égősorral amit hosszú évek alatt sikerült összeharácsolni. Apuka teljesen ki van merülve, a fél oldala még mindig zsibbad, mert a fázisceruza helyett a nagyapjától örökölt csavarhúzóval próbálta megkeresni a hibát az amúgy is zárlatos égősorokban.

Nagy a boldogság. Előkerülnek az ajándékok. Anyuka megkapta az a mosógépet amiért 2 éve könyörög. Végre újra tud mosni a családra. Apuka megkapta a 228. nyakkendőjét. Az ajándékba kapott kötött pulcsi már a sarokban hever. A tavaly kapott számítógép azért még mindig menőbb. A kutya a sarokba vágott pulcsival szemez, alig várja, hogy mindenki eltűnjön a látótérből...

 

És én... én már ki sem merem bontani az ajándékomat...

 

 

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Szerintünk: (1/5)
Szerinted: (4,7/5)

3 komment

Címkék: karácsony szent meghitt hellókarácsony


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr36839907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecc 2008.12.24. 16:16:43

Es akkor mar csak valamelyik szuperjo film hianyzik estere.
Telapu, vagy Reszkessetek betorok...
Ezek nelkul ugyanis a karacsony csak egy ocska mindennapos process.

Es akkor nem is kell tobb, mint + 1 kozhely...
P. ... Boldog karacsonyt es uj evet kivanok!
:-D

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.24. 21:36:42

csak en , csak en dolgozom egyedül karacsonykor?

oh jaj, mar megint miröl maradtam le!

boldog karacsonyt azoknak akik most is dolgoznak -akik meg nem, azoknak ugy is meg van

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2008.12.25. 04:46:45

hidd el kornélia, hogy nem maradtál le semmiről :)
süti beállítások módosítása