FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2012.06.15. 22:55 P.

Trükkös lopás a belvárosban

Pár héttel ezelőtt egy rokonom elkövette azt a hibát, hogy kocsival ment a belvárosba, amit a Nyugatinál lévő parkolóba tett le (nem a Westend mélygarázsába, hanem a nyitott, de fizetős parkolóba a pályaudvarnál).

Kivette a táskáját, becsukta az ajtót, a távirányítóval bezárta a kocsit és már sietett is a dolgára.

Egy óra múlva már a kocsihoz tartott vissza, mikor csörgött a telefonja. A rendőrség hívta, hogy azonnal menjen az autóhoz, mert valami gond van. Mikor visszaért négy civil ruhás rendőr és egy bilincsbe vert faszi várta. A következő történt:

Mikor becsukta az ajtót és megnyomta a távirányítón a gombot, azt hitte bezárta a kocsit. De nem! Ugyanis a kocsitól csupán egy méterre állt egy ember (abban a parkolóban ez nem szokatlan dolog), aki egy kétezer forintos kapunyitót nyomogatva kiiktatta a kocsi távirányítóját...

kapu_tavnyito.jpg


A faszit a rendőrök már figyelték, és mikor beszállt a kocsiba, akkor lecsaptak rá. Aztán kiderült, hogy egy már nem az első eset volt és nem is csak ez a faszi próbál így a kocsiban hagyott értéktárgyakhoz jutni, hanem sokan próbálkoznak ezzel.

 

Arról nem is beszélve, hogy ugyanígy el lehet lopni a kocsihoz tartozó távirányító frekvenciáját (csak egy kis szerkezet kell hozzá), amivel bárhol, bármikor ki tudják utána nyitni az autódat. Fasza, mi?

 

Mi a megoldás? Olyan helyen, ahol 5-10 méteres körzetben idegenek tartózkodnak érdemes a kocsit mindig kulccsal bezárni.

 

4 komment

Címkék: kulcs távirányító kapunyitó távnyitó


NAVIGÁCIÓ

2012.06.13. 14:00 P.

Tropus

tropus.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: topus