FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.09.27. 18:40 P.

Olasz nő parkol...

Érdemes végig nézni.

2 komment

Címkék: parkolás


NAVIGÁCIÓ

2009.09.24. 23:15 P.

Az RTL Klub elhasználta Fábryt

 

Fábry Sándor 1998-es reflektorfénybe kerülése óta szinte heti rendszerességgel látható az RTL Klub műsoraiban. Kevesen tudják róla, hogy mielőtt beállt volna vicceskedni a tévébe, előtte elvégezte az ELTE magyar-német szakát, közben leszomta a Mafilm Filmíró kurzusát, majd az okosodás után dramaturgként dolgozott. Aztán '89-ben beindította a Hócipőben a Dizájn Centerét. Az RTL-en 1998 óta nyomja a Showdert, nemrég pedig Vágótól is átvette a stafétát és ő vezeti a Legyen ön is milliomost.

 

Lehet-e egy ember 11 éven keresztül hétről hétre vicces?

Lehet. A német Stefan Raab 10 éve vezeti a hetente négyszer jelentkező TV TOTAL nevű műsorát. És még mindig vicces. Folyamatosan újabbnál újabb nézettségi rekordokat állít fel. Mondjuk sokszor átalakult a műsorstruktúra, kevésbé szól mostmár a műsorvezetőről az adás, mert nehéz nap, mint nap viccesnek lenni, ezért kurva jó vendégeket hívnak meg és mindig kitalálnak valami új, színvonalas, élvezhető versenyt, amivel fenn tudják tartani a nézők kiváncsiságát. Ezt Fábryék is megpróbálták, de nem nagyon sikerült Kovács Kristóféknak újítani. A szarabbnál szarabb vetélkedők és meghívott vendégek pedig inkább szánalmasak, mint viccesek, Fábry pedig hiába próbál megfeszülve vicceseket mondani, elég izzadtság szagú a dolog. Vajon a készítők tényleg ennyire leszarják a műsort, vagy úgy vannak vele, hogy a magyaroknak úgyis jó ez?

Persze, az elején tényleg viccesek voltak az új poénok, az általános, mindenkit érintő témákat viccesen feldolgozó és választékos faszságaival elmésen fűszerező műsorvezető. Végre más féle humor jelent meg a tévében, mint amit addig Sas Józseféktől láthattunk. (akikben mélyen beleitta magát a rendszerváltás előtti cenzúrának való megfelelési kényszer)

Aztán nagyon elment a politika irányába a műsor (ugyanúgy, mint a Heti Hetes) és azóta szar. Azzal, hogy a Showder Klubos srácoknak is saját műsoruk lett, megint hatalmasat esett a műsor színvonala, hiszen nem adják már Fábry szájába a jó poénokat és történeteket. Már ott tartunk, hogy egy utolsó szar ember (és színész), mint Hujber Ferenc, a műsor sztárvendége, a maradék időt pedig primitív vetélkedővel (most éppen szkander volt) töltik ki.

Nekem személy szerint semmi bajom Fábryval (bár nem hiszem ,hogy egy főműsoridőben képernyőn lévő showmannek politizálnia kéne a műsorában, de ez a legkevesebb). A 2006-os Cadillac Drive nagyon tetszett, de a csatorna rövid időn belül száműzte olyan műsorsávba, amikor minden normális ember alszik, a többiek pedig valamelyik pornócsatornára reszelik a répát.

 

5 komment

Címkék: fábry show showder stefan raab sándow tvtotal


NAVIGÁCIÓ

2009.09.24. 00:41 P.

Menyus a százezermester

Ismerek egy faszingert, akinek már a szülei is debilek lehettek, hogy Menyhértnek neveztek egy egészséges gyereket. Mert azt azért valljuk be, nem tudhatták, hogy a kis Menyus 60 éves korára úgy elissza az agyát, hogy mára már az is nagy teljesítménynek számít, ha nem fossa össze magát a Hörpince pultjánál.

Menyus fénykorában iskolába is járt. Mondjuk elvégezni nem sikerült neki, aztán 25 évesen eltanácsolták az ampervadász szakmunkásképzőből, miután háromszor megbaszatta magát az ipari árammal. Egyes rosszmájúak szerint az is közrejátszhatott, hogy az utolsó alkalommal leégett a gyakorlatnak helyet adó iskola egyik terme is.

Miután felépült égési sérüléseiből beállt a helyi autószerelő mellé segédmunkásnak. Egyik alkalommal két autót vittek nekik javításra. Az egyik a TSZ elnök hivatali, a másik a privát kocsija volt. A hivatali kocsinak ki kellett takarítani a tankját, mert a jóképességű beosztottak lopták a benzint, a maradékot meg vízzel hígították és fáradt olajjal sűrítették. A szaki Menyusra bízta, hogy szerelje le és takarítsa ki a tankot. Ő kiszittyózta belőle az üzemanyagot egy vödörbe, leszerelte a tankot és rongyokkal kitörölgette. Aztán fogta a 300 fokos katonai stekklámpát és belenézett, hogy biztos szép tiszta-e belülről. A benzingőz belobbant, lángra kapott a benzines keze, aztán a rongyok, és ahogy ott ugrált olyat rúgott a 10 literes vedérbe, hogy percek alatt lángba borult az egész műhely. Bent égett mindkét autó és kishíján Menyus is. Szegény arc 30 éves korára több halál közeli élményen volt túl, mint a veresegyházi öregekotthona teljes közössége.

 

5 év kényszermunkával töltött rehabilitáció után újra előkerült és ugyanott folytatta karrierjét, ahol abbahagyta. A helyi építési vállalkozó, botos Sanyi mellé állt segédmunkásnak. Sanyi volt a helyi Ybl Miklós. Nem csak tervezője volt több, mára összedőlt háznak, de kivitelezője is. A kispórolt anyagok árát pedig együtt itták el. Mondjuk erre szükség is volt, mert Menyus úgy leszálkásodott a friss szibériai levegőtől, hogy hiába ugrált az ásón, az egy centit nem akart belemenni a földbe, pedig egyhúszra kellett volna leásni a kábeleket az egyik építkezésen. Kiegyensúlyozott párkapcsolatban éltek, mert mindketten ugyanazt a wellness életmódot folytatták, azzal a különbséggel, hogy míg Sanyibá egy félig elkészült házban lakott télen, addig Menyus a kecskével osztozott a tető nélküli disznóolon. Nyáron pedig egymás kebelére hajtották elfáradt, borpárás fejüket és úgy aludtak, ahol éppen az éjszaka érte őket. Pár évvel később Sanyibá átbicegett a túlvilágra, ezzel Menyus megint egyedül maradt.

Egyedül volt ugyan, de rengeteg dolgot tanult mesterétől. Egy ismerősünk 60 nm álmennyezetét úgy felcuppantotta például egy délelőtt alatt, hogy az csak másnap este szakadt rá a békésen vacsorázó család fejére. Egyszer ment valahova vizet szerelni. Le kellett menni az aknába beröffenteni a szivattyút, de olyan részeg volt, hogy az aknafedőbe kapaszkodva leesett a létrán, magára baszta a tetőt és csak másnap találtak rá, ahogy békésen szundikált egy másfél kilós varangy mellett a sötét aknában.

Mivel hatalmas élettapasztalatának köszönhetően mindenhez ért, ezért szokott gázt is szerelni. Vagy 20 éve szemtanúja voltam, ahogy bekötött egy gázsütőt, majd gyufával ellenőrizte, hogy nincs-e gázszivárgás a betoldásnál. Menyus szerencséjére mindig van a környéken néhány új lakó, akik még nem ismerik és alkalmazzák különböző feladatokra.

Szólj hozzá!

Címkék: gáz tűz volga víz menyus elnök ezermester fűtés tsz


NAVIGÁCIÓ

2009.09.21. 15:51 P.

Valós idejű tőzsdeadatok ingyen


 

 

   

 

 

 

Itt találsz több hasznos adatot és grafikont!

Szólj hozzá!

Címkék: free time jones real forex dax s&p500 nasdaq bux ftse dow hsi