FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.03.03. 23:14 P.

Obama Magyarországgal riogat

http://index.hu/kulfold/2009/03/03/1254963/

Ma Amerikában Obama Gordon Brownnal összepajtáskodott, majd kifejtette, hogy kurvára nem szeretné, ha az USA Magyarország sorsára jutna. Gordonka meg bólogatott okosan.

azoknak a problémáknak, amelyek a feltörekvő országokban, mint például Magyarországon vagy Ukrajnában jelentkeznek, legyen olyan nagy tovagyűrűző hatása, amely eléri a mi partjainkat

Mondotta vala, Obama. Úgy legyen! Reméljük kisegítenek minket abból a szarból, amit ők indítottak el, a nyugati bankok pedig felerősítettek, most pedig saját anyacégükbe tologatják az államtól kapott pénzzel teli talicskákat.

Alapvetően az összes szemétláda bankártól és döntéshozótól el kéne venni a döntési jogkört és csattogós lepkét adni nekik pénzestalyiga helyett, de ugye ezt nem teheti meg egyik ország sem, mert az alapjaiban rengetné meg az egész régió bankrendszerét. Elég csak a Lehman Brothersre gondolni. Talán, ha megmentik őket, nem indul be ilyen szinten a bizalmi válság, ami végülis a pénzügyi recesszióhoz vezetett.

A problémát csak tetézik a szemétláda hitelminősítő és elemző cégek, akik összevissza minősítgetnek országokat, bankokat, régiókat, ezzel is hergelve az amúgy is ideges befektetőket, akik a rosszhíreket felkarolják, felnagyítják, a jó híreket pedig hajlamosak nem komolyan venni. Ezért lehet például 1500 forint alatt az OTP.

Az elemzőkre különösen haragszom, mert önmaguknak ellentmondva, amolyan elbaszott szélkakas módjára állnak be mindig a szélirányba és pár nap tőzsdei árfolyam esés után rátesznek még egy lapáttal és alacsony célárfolyamokat adnak részvényeknek. Aztán, ha megindul a piac és jönnek a vevők, akkor felminősítenek és magas célárfolyamokat szabnak. Aztán jön megint valami rossz hír és fél nap alatt bezuhan a tőzsde, felemésztve az előző napok emelkedését. Utólag pedig mindig megmagyarázzák ezek a majmok, hogy mi miért történt a piacon. Hát ehhez nem kell sok ész. És ez látszik is azon, ahova jutottunk az ilyen "szakemberek" miatt (ugyanis ilyenek ülnek a bankokban is).

Szerintünk: (1/5)
Szerinted: (5/5)

9 komment

Címkék: bank obama recesszió brown világválság pajtáskodás


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr86978661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neton 2009.03.04. 08:25:33

Remélem az ilyen mocskokat fogja másodszorra falhoz állítani a forradalom. Elsőként a politikai vezetést javaslom. Világszinten. :)

ÁRON 2009.03.04. 12:12:22

Harmadszorra meg a balfasz befektetőket:D A piac mindig kiegyenlít :D

ÁRON 2009.03.04. 12:20:28

Amúgy tegyük hozzá hogy Obamának igaza van, abban amit mondott. A körülményektől függetlenül.

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.03.04. 15:59:05

@ÁRON: befektetők nélkül nincs piac, öcsisajt

ÁRON 2009.03.04. 17:33:45

csak a balfaszokat, szerencsétlen

Nikki_ 2009.03.04. 19:24:50

Én meg csak reménykedem, hogy Obama megteszi azt a lépést, amit anno ígért! Mert ez az ország, amiben mi élünk... Hát ez egy nagy rakás szar! A cigányok éveken belül kiszorítanak minket! Ha Obama social számot adna az ott élőknek (mármint akiknek nincs de már ott élnek mióta), édesanyámnak biztos állása lehetne kint és végre ennyi év után újra láthanám őt!

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.03.04. 22:31:58

@ÁRON: a balfaszok pénze mozgatja a piacot. ha nincs balfasz, nincs nyereség az ügyeseknek

Gecc 2009.03.05. 11:21:57

Abszolute egyetrtek P-vel.
Valojaban azert nem oldodik meg semmi, mert a bankok, akiktol penz szarmazhatna, lofaszt nem tesznek meg azert, hogy azok akik kolthetnenek, konnyebben jussanak penzhez. Bezarkoztak, a biztosnagra jatszanak, de hosszu tavon ez kurvara nem jon be, mivel a sajat penzeiket fogjak felzabalni, szinte zero bevetellel.

Az allamok helyeben pedig az osszes bankart elzavarnam, ha meg pert inditananak, hat torvenyi szinten korlatoznam le az osszes rohadek vegkielegiteset. Nemhogy dollarmilliok szalldogalnak ki foloslegesen a tavozo elnokok zsebe tajekara, hanem a vagyonat ugy ahogy van foglalnam le mint a picsafejuvaddiszno. De azert emlekeztetoul inkasszo jogcimen odairnam, "ezt beszoptad".

krampi 2009.03.10. 23:04:17

Gratulálok a megfontolt és alapos bankárfalhozállítós kommentárhoz.
sokat nem olvatatok a témában...

Heim nem ma kezdte mondani hogy nagyon nagy baj lesz. Hamecz sem.
Nos akkor ti hőbörgők hol voltatok?

süti beállítások módosítása