FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.01.03. 09:46 P.

Tőzsde

Az utóbbi időben az alacsony részvényáraknak köszönhetően sokan érdeklődnek a tőzsde világa iránt. Több ismerősöm is kérdezgetett, hogy miként működik, hogy kéne elkezdeni...

Ha fogalmunk sincs az egészről, akkor nem érdemes egyből külföldi tőzsdén veretni, mivel körülményesebb, magasabbak a díjak és több pénz is kell hozzá, mintha a BUX-on akarnánk trédelni.

Tehát ahol nekünk érdemes virtuózkodnunk, az a Budapesti Értéktőzsde, amit csak így lazán lebuxozunk, ezzel is jelezve, hogy mi értünk hozzá. 

Előbb-utóbb eljutunk oda, hogy egy ilyen baromság is érthető lesz: "1000-1050 felett ha jön egy pullback a csatorna tetejére és kicsit megerősődik a trend, akkor a swing hight már le lehetne kereskedni long irányban". Na ekkor vannak a bajok, mert ez azt jelenti, hogy már kurva okosnak hisszük magunkat és általában ekkor jön a szopóág. (aki már most érti az menjen olvasgasson valami érdekesebbet)

Szóval mi a teendőnk, ha Soros Györgyöt akarunk játszani?

1: Szedjük össze azt a pénzt amire nem lesz szükségünk a következő pár évben. Nem a nyaralásra félretett pénzt kéne kockáztatni azzal a hozzállással, hogy "na majd én megpörgetem a lóvét oszt lesz félpanzió helyett ólinkluzív, mint a Dezsőéknek tavaly". Inkább adjuk el a nagyit, a feleségünk veséjét vagy a gyerek Xboxát.

2: Aztán gondoljuk át még egyszer, hogy biztosan kockára szeretnénk-e tenni a családi vagyont, vagy inkább csapjunk belőle egy hatalmas orgiát a haverokkal. Ha a családot eladtuk szervkereskedőknek, az nagyban megkönnyíti ám a döntést.

3: Keressünk fel egy alapkezelőt. Én a KBC Equitas-t ajánlom, mert az a legolcsóbb, viszont az Erste Bank-nak van egy közös projektje a portfolio.hu -val és ez a kezelőfelület elég jó és könnyen kezelhető.

4: Szedjük össze a papírjainkat (személyi, lakcímkártya, adókártya) és a pénzt, majd tipegjünk el szerződést kötni a kiszemelt alapkezelő irodájába. (értékpapír számla nyitható az OTP-nél is, ezt azonban nem ajánlanám senkinek, mert tapasztalatom szerint eszméletlen primitívek)

5: Az értékpapírszámlánk azonnal elérhető lesz, a befizetett pénzzel együtt. Kereskedhetünk telefonon vagy interneten, ahogy nekünk jobban esik.

6: Olvassunk utána a lehetőségeknek és a veszélyeknek. Érdemes tájékozódni, hogy mire kell figyelni és nem érdemes egyből a teljes pénzünkből Lehmann Brothers részvényeket venni ugyebár...

 

Pár hónappal később aztán álljunk oda a családunk maradványa elé és próbáljuk megmagyarázni nekik, hogy hova basztuk el az összekuporgatott pénzt...

 

Ha van rá igény kicsit bővebben is kifejthetem ezt a tőzsdés dolgot, jelezzétek a hozzászólásoknál.

 

Szerintünk: (0/5)
Szerinted: (5/5)

4 komment

Címkék: tőzsde kezdő lépések


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr20854723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FruFighter ˙°¤..¤°˙°¤..¤°˙ randiblog.blog.hu 2009.01.03. 10:17:49

Engem érdekelne bővebben is :) A szervkereskedős résznél nagyot nevettem azért x)))

Neton 2009.01.03. 11:10:15

Mindenképp legyen még róla szó, már csak azért is, hogy ötleteket gyűjtsek a nagyi elpaterolásához. :) Viccet félre téve, mindig jó tanulni valamit, ráadásul sose lehet tudni mikor veszi az ember hasznát a dolognak. Mondjuk én Intel részvényeket vennék, nem Richter-t, de ez már magánügy. :)

Joey85 2009.01.03. 12:22:15

Szerintem is mesélj róla, de csakis a te sajátos stílusodban, mert úgy élvezhető.

Amúgy hagyjuk az ilyen alapfogalmakat, mert attól, hogy tudja valaki, hogy mi a swing, daytrade, SL, RR, stb... attól ő még nem lesz sikeres.

contrapunkt 2009.01.10. 18:55:06

igény az vóna rá, tehát mondjad! :)

főleg az 5. pont 2. mondatát ha kifejtenéd...
süti beállítások módosítása