FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2008.12.21. 20:56 P.

Zene tanulás helyett

Holnap megint vizsga. Ezzel gondolom nem csak én vagyok így, úgyhogy tanulás helyett gondoltam megosztok veletek néhány muzsikát amivel el lehet verni az időt.

Tanulni már fölösleges, inkább az esélytelenek nyugalmával vágjunk bele a holnapi agyfaszba.

Mivel a mai pop ipar ontja magából a szarabbnál szarabb Cséziket, No Thanx féle csökevényeket és Groovehouse lemezeket, ezért úgy gondolom néhány klasszikus örökzöld inkább ráhangol az éjszakába nyúló tanulásnak álcázott faszverésre.

Erről jut eszembe az a Kovács András Péter idézet, hogy: "A magyar zenei életben amit látok látvány, amit hallok halvány." 

 

Kezdjük egy, a szívemhez közel álló darabbal, a Black Hole Sunnal. A muzsika 1994-ben (14 éve baszki) ért fel a csúcsra, ezzel a Soundgarden nevű grunge bandát hírnévhez és nem kevés készpénzhez juttatva. A srácok úgy gondolták, hogy a csúcson kell abbahagyni, így nem sokkal később fel is oszlottak. Miután elverték a pénzt kurvákra, drogra és még több kurvára, úgy gondolták, hogy lassan ideje lenne újra összeállni, ezért hamarosan újra elkezdenek koncertezni.

(Soundgarden - Black Hole Sun)

 

 

A következő darab, amit szeretnék bemutatni, egy amerikai együttes a The Strokes műve. Ez is a híres és zeneileg igen termékeny '90-es évekből származik. Igaz, a lemez amin kiadták 2001-es, de Julian Casablancas (az énekes) állítása szerint már korábban megírta, csak előtte kénytelenek voltak bekurvulni valamelyik kiadónak, hogy szerződést kapjanak. A szám címe Last Nite és gyakorlatilag a Strokes máig egyik leghíresebb muzsikája.

(The Strokes - Last Nite)

 

 

A '90es évek brit pop/rock éra leghíresebb és legsikeresebb képviselője az Oasis. Több, mint 90 millió eladott lemez és közel 100 teltházas Wembley után idén kijött végre az új albumuk, a Dig Out Your Soul. De nem erről a korongról mutatnék zenét, mert szerintem túl pszichedelikusra sikerült, bár amennyi drogot a srácok az 1994 -es befutásuk óta elfogyasztottak csoda, hogy még élnek. Az együttes egyébként folyamatosan hallat magáról. Általában nem szakmai sikereikkel, hanem sokkal inkább balfaszkodásaikkal kerülnek be a médiába. Az együttes frontembere, Liam Gallagher, például egy müncheni koncert után egy egész amerikai foci csapatba kötött bele. Ki is verték a fogait. A 2001-es Szigetre pedig a dalszerző-énekes-gitáros Noel Gallagher (a fogatlan testvére) nem jött el, mert összevesztek útközben. Ettől függetlenül a zenéjük igen jó, a koncertjeik pedig feledhetetlenek.

(Oasis - All Around The World)

 

 

Mivel megint elbasztam egy órát, ezért lassan be is fejezem, de előtte még egy John Lennon nótát szeretnék beszúrni ide. Aki nem tudja kiről van szó, az most kapcsolja kifele a számítógépet és menjen aludni, mert ez a blog nem 12 éveseknek íródik, este 8 pedig már kurva rég elmúlt és holnap reggel suli van, basszátokszájba!

(John Lennon - Mind Games)

 

 

Lehet ám kommentelni, leugatni, beugatni, vagy csak úgy írni. Sok szerencsét holnapra!

Szerintünk: (5/5)
Szerinted: (4,8/5)

1 komment

Címkék: rock drog the oasis and roll john lennon kurvák bazdmeg soundgarden strokes csézy


NAVIGÁCIÓ

2008.12.20. 22:33 P.

Király Viktor nyerte a Megasztárt

Meglepetés?

Lófaszt.

Apuci elintézte. Mostmár mehet énekelni a bugyuta, dagadt testvérével, Király Lindával.

 

 

Végre vége ennek a szarnak úgy néz ki, úgyhogy aki szombat este otthon bassza a rezet, talán megint tud majd értelmes műsort nézni... bár ismerve a TV2-t, ez elég esélytelen.

Szerintünk: (1/5)
Szerinted: (2,5/5)

1 komment

Címkék: megasztár király viktor vége döntő


NAVIGÁCIÓ

2008.12.20. 22:02 P.

Vasutas sztrájk

506 vonat a MÁV ajánlata

Nem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között a sztrájk követelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a szombati egyeztetésen.

Kozák Tamás, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója a szombati egyeztetés után elmondta, hogy újabb ajánlatot tettek a vasutassztrájk idején nyújtandó, még elégséges szolgáltatásra, eszerint a korábban ajánlott 724 vonat helyett 506 vonat közlekedne.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke elmondta, hogy tanulmányozzák a MÁV-START ajánlatát, és a vasárnap 17.00 órakor folytatódó, újabb egyeztetésen adnak választ. Gaskó István az egyeztetés után újságíróknak elmondta: nem hozott eredményt a szombati egyeztetés, sem a követelésekről, sem a még elégséges szolgáltatásról. Az egyeztetés utolsó percében kapták meg az újabb ajánlatot a még elégséges szolgáltatásról, addig a korábbiról tárgyaltak. A MÁV nem változtatott eddigi álláspontján, ezért a felelősség a vasúttársaságot és a közlekedési kormányzatot terheli - jelentette ki a VDSZSZ elnöke. A VDSZSZ szeretné, ha a karácsonyi ünnepet nem zavarná meg a sztrájk, de ehhez meg kell állapodni. A sztrájkbizottság a szombati egyeztetés után mérlegeli a helyzetet és dönt a további lépésről.

A napi 506 vonat közlekedtetése azt jelentené, hogy csúcsidőszakban az elővárosban naponta 3-4 vonat, a nagyobb forgalmú fővonalakon naponta reggel és este 2-2 vonatpár, a kisebb forgalmú vonalakon reggel és este 1-1 vonatpár közlekedne. Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke azt mondta, ha a szakszervezet elfogadná a MÁV-START ajánlatát, a még elégséges szolgáltatásban közlekedő 506 vonat december 23-án, kedden üzemkezdettől tudna forgalomba állni. Erre a vonatmennyiségre ki kell dolgozni a szükségmenetrendet, a vasúti forgalmi technológiát. (MTI)

Mostmár tényleg szánalmas és vérlázító amit ezek csinálnak. Úgy ki kéne baszni az összes ilyen fasszopó provokátor gecit, hogy a lábuk ne érje a földet. Vagy inkább a lábukat kéne levágni.

A sztrájk miatt tele vannak a buszok. Ott toporognak és tapossák egymást halálra az emberek. Szerencsétlen csóringerek a Szeged - Budapest járaton  végig állnak. Szerintem senkinek nem kell magyarázni, hogy milyen kibaszott balesetveszélyes 3 órán át állva utazni. Azért, mert egy szarfaszú alkoholista és a kis pajtásai kitalálták, hogy ők most követelnek.

SZÁNALMAS SZAROK VAGYTOK!

Szerintünk: (1/5)
Szerinted: (3/5)

2 komment

Címkék: máv busz vonat sztrájk vasutas gaskó túlterhelt 506


NAVIGÁCIÓ

2008.12.20. 20:59 P.

Celebkörkép

Szegény pici Medveczky "Lábnyitogató" Ilonkát kibaszták a Szombat Esti Láz zsűrijéből. Hogy fogjuk feldolgozni ezt a veszteséget? Én tegnap este tudtam meg. Egész éjjel sírtam és aludni sem tudtam. Az ország múmiája megint csóró lesz és nem fogja tudni kifűteni a palotáját. Ugye köztudott (aki nem tudja, az szégyellje el magát), hogy fiatal korában, mikor még táncosnőként kurválkodta körbe a világot, kapott egy villát a szabadság hegyen. Akkoriban a környéken még semmi nem volt. Pár évvel később kezdtek el lakóparkokat építeni, áramot és telefont bevezetni, stb. Időközben a ház felértékelődött, Ilonka pedig lecsórósodott. Ahelyett, hogy eladta volna a hodályt, inkább összeállt Nagy Richárd ex tévéelnökkel, mint lovak a kánikulában, kihasználva szegény vén faszt (és lenyúlva a magas nyugdíját). Sajnos így is csak arra volt pénzük, hogy a több szintes épületben, mint a cigányok, csak pár szobát használjanak. Aztán pár éve valamelyik vén fasz cimborája beprotezsálta ebbe a zs kategóriás műsorba zsűri tagnak. sajnos ez is túl nagy falat volt szegénykének. Az elején próbálta felolvasni az előre megírt "produkció értékelést" (amit természetesen a produkció láttán kellett volna kialakítani, de azért ne várjunk sokat se az RTL Klubtól, se a művészasszonyságától), de sajnos kiderült, hogy olvasni sem tud. Utána megpróbálta saját szavaival értékelni a látottakat, ami még kevésbé sikerült, ugyanis gondolkodni sem tud szegényke. És most megint lapátra került. Pedig végre megválhatott 16 éves Ford Escortjától, végre volt pénze fűtésre, újra tudott medencés kertipartikat szervezni (a medence azzal a vízzel lett feltöltve, amit a mi társasházunktól lopott el) és végre volt kertésze, így végre nem neki kellett átdobálni a kutyaszart a mi kertünkbe. Sajálunk, nagyon! RIP ILON!

 

Következő kiszemeltem Vágó "Milljomos" István, aki évtizedek óta ugyanazokkal az unalmas, lófasz poénokkal próbálja emelni valamelyik színvonaltalan műsor nézettségét. Utódja, Sebestyén "Balázsssó" Balázs, intelligenciája ugyan egy egysejtűével vetekszik, poénjait azonban jobban értékeli (megérti) az a sötét nézősereg akik az RTL Klub értékes célközönségét képviselik.

 

Ugyanebbe a kategóriába tartozik Gáspár "hécsáje" Győzike is. Végre levették műsorrol, de sajnos úgyis visszasírja magát, ha elbaszta a műsorért kapott pénzt.

 

Dr. Torgyán "Sztárügyvéd" József pedig az e heti HVG végén fejti ki nézeteit. Ajánlom mindenkinek az olvasmányt, igen tanulságos.

 

Ezekben a percekben is zajlik a Megasztár picsatudja hanyadik döntője. (eddig akárhányszor láttam Megasztáros reklámot, mindig döntőt reklámoztak) Ez most elvileg már az utolsó. Legalábbis ezt ígérték. Egy részét nem láttam a műsornak, mégis tudom ki az a Király "turbóhaj" Viktor. Aki nem tudná, bár ezt kizártnak tartom, ugyanis a TV2 médiahadjáratának köszönhetően mindenhonnan ez a faszarcú folyik. A másik pöcsnek még a nevét sem tudom. Ezek után elég egyértelmű, hogy kivel fogják megnyeretni ezt a taknyot.

Szerintünk: (1/5)
Szerinted: (5/5)

2 komment

Címkék: megasztár vágó balázs torgyán sebestyén ilona istván józsef medveczky