FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2011.11.12. 09:04 P.

Placebo-gomb

Az Otis liftekben a 90-es évek eleje óta az ajtózáró gomb nem csinál semmit, az irodaépületekben a termosztát sokszor csak oda van csavarozva a falra, de nem szabályozza a hőmérsékletet, és New Yorkban a gyalogosátkelőknél a jelzőgombok 75%-a ki van kötve, vagyis a gomb nincs hatással a lámpa váltására.

Mindez azért, mert ezek a rendszerek szépen működnek automatikusan is, de az emberek jobban érzik magukat, ha látszólag van lehetőségük befolyásolni a dolgokat. Ezek az ún. Placebo-gombok.

 

Forrás: ablak-zsiráf (Facebook)

Szólj hozzá!

Címkék: nem gomb működik lift otis


NAVIGÁCIÓ

2011.11.11. 12:47 P.

Távolság


Edinburgh of the Seven Seas a világ legnyugisabb települése.
 
 
Talán csak a működő vulkán aggasztó, ami miatt a lakosságot 1961-ben evakuálni kellett. A sziget neve ahol ez a falu van, Tristan da Cunha, brit fennhatóság, 271-en lakják.
 
 
A lakosságot különböző egészségügyi problémák gyötrik, mert a belterjes házasság eléggé elterjedt, ami nem csoda, mert nem sok egyéb lehetőség van partnert találni a környéken.
 
Hogy miért?
EZÉRT!

 

Forrás: ablak-zsiráf (Facebook)

Szólj hozzá!

Címkék: the of seven da edinburgh tristan seas cunha


NAVIGÁCIÓ

2011.11.11. 08:26 P.

Bolhacirkusz

Bár a bolha lábai vékonyabbak egy emberi hajszálnál, de mégis súlyának 700-szorosát tudja elhúzni, és 60-szorosát felemelni. Élelmes emberek erre a tényre alapozták a megélhetésüket az 1800as években, bolhacirkusz formájában. A bolhák hintót húztak, vívtak, zenéltek, fociztak, zsonglőrködtek, kötéltáncoltak.

 Zárt üvegcsében tartották őket, hogy szokjanak le az ugrálásról, majd amikor ez megvolt, vékony aranydrótot kötöttek a nyakukra póráznak, ami azután egész életükben rajtuk maradt. Ezután hatalmas hintókat húzattak velük. A zsonglőrbolhák titka, hogy a labdát kámforral itatták át, amit a bolha kétségbeesetten próbált eltuszkolni magától, azt a hatást keltve, mintha lelkesen focizna a haverokkal.

A zenekari bolhák alatt melegíteni kezdték a padlót, a melegtől szabadulni szerettek volna, de nem tudtak, mert odaragasztották őket a földhöz, így látszólag átéléssel játszottak a hangszereiken, pedig csak kapálóztak a nyomorultak.

 

Forrás: ablak-zsiráf (Facebook)

Szólj hozzá!

Címkék: bolhacirkusz


NAVIGÁCIÓ

2011.11.10. 13:42 P.

Napi gondolatébresztő

Két egyszerű kérdés

1. kérdés:

Ha ismernél egy nőt, aki épp terhes, már van 8 gyermeke, akik közül 3 süket, 2 vak, egy szellemileg visszamaradott, neki magának pedig szifilisze van, ajánlanál-e neki abortuszt?  Mielőtt megnéznéd a választ, olvasd el a második kérdést is!

2. kérdés:

Itt az idő, hogy megválasszák a világ egyik új vezetőjét, és a Te szavazatod is számít. Néhány tény a vezető-jelöltekről:

A - jelölt: Tisztességtelen politikusok veszik körül, asztrológussal konzultál döntései előtt. Két szeretője van. Zsinórban dohányzik és napi 8-10 Martinit iszik.

B - jelölt: Hivatalából kétszer elbocsátották, délig alszik, az egyetem alatt ópiumot használt és minden este egy üveg whisky-t megiszik.

C - jelölt: Kitüntetett háborús hős. Vegetáriánus, nem dohányzik, nagynéha megiszik egy sört, soha nem volt házasságon kívüli kapcsolata.

Melyik jelöltre esne a választásod? Először dönts, lesni nem ér, azután nézd meg a válaszokat!

 

A - jelölt: Franklin D. Roosevelt

B - jelölt: Winston Churchill

C - jelölt: Adolf Hitler

 

És mellesleg: ha az abortusz-kérdésre igennel válaszoltál, akkor megölted Beethovent.

(Amatőrök építették Noé bárkáját, profik a Titanicot!)

 

1 komment

Címkék: beethoven cigány buzi churchill hitler roosevelt


süti beállítások módosítása