FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.05.01. 00:00 P.

Felvásárlási láz Magyarországon

Aki nem vásárolt be csütörtökön éjfélig, az csúnyán rábaszott. Jön az éhhalál, az alkohol elvonási tünet és a macska is össze fogja szarni a nappalit, ha nem lesz elég az alom. Ilyesmi gondolatok vezérelhették azokat, akik ma amerikai katasztrófafilmeket megszégyenítő pánik hangulatban vásárolni indultak valamelyik hiperszupermarketbe/ba/nak/nek/höz. (nehéz szó, gecc)

Este gondoltam elzarondok(o)lok (de kurva nehéz ez a magyar nyelv...) a budaörsi Tescoba venni kenyírt holnapra. Már a parkolóban pislogtam, mint szűzlány a naszéjszakán, ugyanis alig találtam parkolóhelyet. De ami bent fogadott, az volt az igazi kultúrsokk. Az emberek púposra pakolt bevásárlókocsikkal üvöltözve rohangáltak, mint deáktéri tüntetők a T-34 elől. Hirtelen azt hittem lemaradtam valamiről és megint jönnek az oroszok, a törökök, vagy Kiszel Tünde rokonai. De (de, így is kezdünk mondatot, bazz) felvilgásoítottak, hogy ennél sokkal durvább a helyzet:

EGY NAPIG NEM LESZ NYITVA EGYIK HÁJPERMARKET SEM!

 

 

Durva. De tényleg. Így már érthető miért volt minden kosár tele szemeteslapáttal, kenyérpirítóval, műanyag kerti székkel és ezekhez hasonló létfontosságú termékekkel.

A zöldséges részlegen, mintha sáskahad ment volna végig, úgy ki volt pucolva. DE! Az egyik polcon megláttam egy szem paradicsomot. BIZONY! Boldogan nyúltam volna érte, mikor hátulról rámordítottak: "Nana, az az enyém!" Fonnyadt is volt, meg pici is, nem érte volna meg meghalni érte, úgyhogy otthagytam. De (ugye?) a kenyeresnél ennél is durvább élményben volt részem. A polcok üresre porszívózva, a kifosztott zsömletartók előtt meg vagy 40 ember toporgott, mint a fosos galamb.

Hamarosan megjelent szerencsétlen pék az emeletes zsömleszállítójával, de mire odaért volna a tartóhoz, addigra a polcokat is leverték róla. Éhes a magyar, na! Válság van, sose lehet tudni szombaton is lesz-e még mit enni.

A pénztárnál 20 percet kellet sorban állni. Közben a hangosbemondó vészjóslóan szajkózta, hogy az üzlet 23 órakor, azaz 32 perc múlva bezár és csak másodikán reggel nyit ki újra, ezzel is fokozva az amúgy is pattanásig feszült hangulatot.

A pénztár melletti fagyis hűtőben találtam egy szőlőfürtöt. Még volt rajta három szem...

Olyan büszke vagyok! Magyarország, én így szeretlek!!!

8 komment

Címkék: vásárlás tesco 1 május


NAVIGÁCIÓ

2009.04.27. 06:00 P.

Samuka

Samuka az utolsó vadászat alkalmával eltűnt. Bandzsiék egész nap keresték, mint Berlusconit a NATO csúcson, de nem került elő. Ingerületében Bandzsi pofán is verte sánta Lacit a puska tussal, hogy mi a fasznak kellett állandóan utána lövöldözni, biztos megsértődött.

Este aztán kénytelenek voltak haza veretni és elmondani az öregeknek, hogy Samuka a jövő nagy reménysége bizony eltűnt. Azonnal ment a körtelefon, hogy SOS élőláncot kell alakítani és a keresésére kell indulni. Kilenckor már mindenki bevetésre készen állt Feribáék kertjében. Az öregek még gyorsan végigkínálták az egybegyűlteket a kettejük munkáját dícsérő vitriol szagú házi ágyasból, majd csoportokat alkottak és minden csoportnak kiosztottak egy "tikitokit", a gyors kommunikáció érdekében. Dömebá mondta is, hogy simán megért két disznót ez a kütyü, meg hogy milyen rendes ez a Géza gyerek, hogy ilyen olcsón, ilyen fasza, modern dolgot hozott nekik Pestről. Így tudnak ugatni egymással vadászat közben, nehogy lelőjék egymást fullra bekarmolva.

Szóval elindult a felmentő sereg az erdő felé. Még Mari néni is velük tartott a terepszínű széldzsekijében. Meg sem kellett beszélni, mindenki tudta, hogy az erdő előtt még a kiskocsmába bemennek beverni egy gyorsítót. Csak Bandzsi, sánta Laci és Mari néni nem voltak ott. Ők már régen az erdőben bóklásztak és Samukát szólongatták, mikor Dömebá a nyolcadik gömbkóla után lehányta Feribá hátát, aki akkor már vagy 10 perce az asztalra dőlve héderelt. Az összetrombitált felmentősereg is rövid időn belül szétcsúszott és inkább haza csapattak, Bandzsiék meg anyázva bukdácsoltak a sötét erdőben, hogy miért pont nekik kellett Mari nénit magukkal hozni, mikor ők is inkább ott innának a kocsmában, de hát így nem lehet.

Pár órával később aztán elvesztették Mari nénit. Hiába üvöltöztek neki, nem válaszolt. Kezdett cikis lenni a szitu, mert nála volt az adóvevő is. Megbeszélték, hogy fogják egymás kezét úgy sétálnak tovább, nehogy egymást is elveszítsék. Kurvára nem tudták merre vannak, kezdett nagyon hideg is lenni, az elemlámpa már alig világított, így bandukoltak előre.

Reggel a szlovák határőrök találtak rájuk egy fa tövében. Még mindig fogták egymás kezét, és össze voltak bújva, mint a buzik.

Mikor végre hazavitték őket már mindenki otthon volt, Samuka is. Mari néni meg órákon át szedegette a kullancsokat a két balfaszból.

2 komment

Címkék: sánta vadászat laci néni mari bandzsi feribá dömebá samuka


süti beállítások módosítása