FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.03.02. 11:33 P.

Alkoholos tévhitek

Nincs annál szarabb, mikor minden körülötted lévő ember részeg, ordenáréra itta magát és vállalhatatlanul viselkedik, te pedig csak állsz, mint Kiszel Tünde az agysebész konferencián.

Aztán döntesz: iszol és vezetsz. Ilyenkor jönnek a hülyébbnél is hülyébb ötletek, hogy milyen módszerekkel zavarod majd ki testedből az alkoholt mielőtt indulni kéne haza, vagy rosszabb esetben még furikázhatod a seggrészeg haverjaidat is.
 
 
  1. „Ne izgulj, nyuszitappancs, majd benyomunk egy gíroszt, a zsíros kaja majd felszíjja az alkoholt!” Az alkoholizálás előtti, közbeni, vagy utáni zabálás sem gátolja meg az alkohol lebontását. Mindenképpen eljut az agyadig a cucc, legfeljebb lassabban.
  2. „Fuss két kört a dizsi körül cimbora, azt a 4 tekilát simán kiizzadod!” Hiába táncolsz, futsz, vagy kefélsz hajnalig, ez sem segít. Az alkohol lebontását a máj végzi, ide kerül a tütü 95%-a. Az a maximum 5%, amit piciny testedből ki tudsz sajtolni, gyakorlatilag elenyésző. Hasonlóan fölösleges a hideg zuhany is, amitől legfeljebb csak jobban érzed magad, de ugyanolyan tompa maradsz.
  3. „Beverünk egy kávét és semmi bajod nem lesz!” Az energia italokhoz hasonlóan a kávétól sem illan el az alkohol testedből, de a reakcióidődön és a rendőrségi „idefújjonbele” eredményén nem változtat.
  4. „Aludj egyet, amíg mi iszunk még egy sört!” A májad alvás közben sem bontja gyorsabban az alkoholt.(0,1-0,2 ezrelék / óra)
  5. „Indulás előtt mi még belökünk egy felest, mert kurva hideg van kint!” Az alkohol kitágítja az ereket, ami kellemes érzés, de ez által több vér jut a végtagokba is, így gyorsabban hűl ki a test.
 
 
És ami igaz:
 
Az alkoholtól tényleg hülyébb leszel! Egy amolyan közepes ivászat alkalmával 20-30 ezer kispajtás hajózik az örök nyugalom tengerére.
 
Ámen

4 komment

Címkék: alkohol


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr42975064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crom77 2009.03.02. 23:43:06

Nem voltam még sose seggrészeg, nem is szeretnék az lenni. Mindig volt bennem egy fék hogy eddig és ne tovább. De ami nálam használt ha túl sokat ittam és már kezdtem behülyülni, hogy nekiálltam ásványvizet inni. 2-3 litert is betoltam ilyenkor, esetleg többet. Általában kb. egy óra után ezzel a terápiával visszamásztam olyan szintre hogy bírtam értelmesen gondolkodni és beszélni, mintha alig ittam volna. Ugyanígy a kaja is megtette a maga józanító hatását. Persze embere válogatja, lehet hogy másnál ezek nem működnek, vagy részegségi állapottól is függhet a dolog.

P. · http://faszkivan.blog.hu/ 2009.03.03. 18:41:27

@Crom77: No meg azért már több teszt is bebizonyította: attól,hogy józannak érzi magát az ember, az még közel sem biztos, hogy tényleg úgy is van :)

ÁRON 2009.03.03. 22:15:54

Az ásványvíz az oldás miatt segít, kisebb koncentrátuma lesz a gyomrodban levő folyadéknak :) Erre tényleg jó. Visont az egyes pontra van kivétel, az alkoholizálás előtti kanál kacsa-, liba-, ínyenceknek disznózsír, magában, eltömíti kicsit a pórusokat, így lassabban szívódik fel a cucc. Az tény hogy így is, de úgy is eljut az agyadig, de nem mindegy hogy milyen tempóban. Ha órákig tart míg szép lassan beszívárog, kisebb butulást okoz. Persze az agyadban nem okoz kevesebb kárt.

Neton 2009.03.04. 08:28:49

Én még mindig azt mondom, hogy ha részeg vagy, aludj vagy 8-10 órát, igyál felkelés után tejet, teát, vizet, ami van és végy 1 forró fürdőt. Máris nem leszel másnapos. Kivéve persze ha kevered a vodkát meg a sört a pezsgővel, ráiszol egy kis bort meg vilmost, majd öblítésként egy kevéske házi pálesszel zárod a listát. Ja meg nem árt piálás előtt enni. Sokat. Minimum 1 duplasajtos magyaros pizzát. :D
süti beállítások módosítása