FASZKIVAN!

Életképek, fényképek, arcok, harcok. Minőségi szórakoztatás sűrűn frissülő tartalommal.

Okosságok

Magyar Blogok
Site Meter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

NAVIGÁCIÓ

2009.01.01. 09:25 P.

Segáz!

Egy órája nincs gáz. Putyinék elzárták. Úgyám. Évek óta megy a herce-hurca az ukránok miatt. Fizetni nem akarnak, hiszen tudják, hogy az oroszoknak legalább akkora szükségük van az európai felvevőpiacra, mint az európaiaknak az orosz gázra, hiszen az orosz energiaexport a GDP több, mint 20%-át teszi ki. Ha nem tudják eladni a gázt, nincs mit elverni vodkára és kurvákra. Ezt azért senki sem akarja, lássuk be.

Magyarország stratégiai tartalékai biztos kitartanak amíg Timosenkó miniszterelnökőnagyasszonysága és Medvegyevék összecimbiznek megint. A 3,5 milliárd köbméter gáz kb. 2 hónapra elég. Ha marad a mostani cidri, akkor a nagy gázfelhasználás miatt lekapcsolnak pár ipari üzemet. Igen, ez azt jelenti, hogy a Suzukinál majd kétujjas kesztyűben fognak összeszerelni, az Audinál meg villanyrezsóval fűtenek majd.

A lényeg, hogy nekünk, halandóknak nem kell attól félnünk, hogy befagy a "barna szemünk". Ezt nekem elhihetitek. Én nem vagyok politikus.

Szegény ukrán szomszédaink viszont megint csúnyán rábasztak. Mintha nem lenne elég bajuk a valutájukkal (a hrivnya szeptember óta egyre durvábban inflálódik) és az amúgy is szar gazdaságukkal, Amidalára emlékeztető Júlcsa miniszterelnökük még ezzel is szivatja őket.

Pedig olyan közel volt a megállapodás. Állítólag az ukránok tegnap átutaltak 1,5 milliárd dollárt a 2,2 milliárd dolláros tartozásból. Sőt, arról is szó volt, hogy Timosenkó átruccan a Kremlbe egy jacuzzis wellnessvacsorára, de végül lemondta. Emezek meg azt mondták, hogy lófaszt kaptok ti akkor, nem gázt.

Azonban ez az egész nem olyan komoly, mint amilyennek elsőre tűnik. Az oroszok kénytelenek néha erődemonstrálni, mutatni, hogy fasza legények. Ezért volt idén 18 év után újra katonai felvonulás, és ezért zárták most el a csapokat is. Putyin már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy újra befolyásossá, élhetőve és területéhez méltó vezető nagyhatalommá teszi országát. És ebben egy Ukrajna nem fogja megállítani.

Szegény ukránok pedig már inkább menekülnének, szakadnának el teljesen Moszkvától, de nem lehet. Itt ez a gázos dolog ugyebár... no meg a gazdaságuk is nagyban függ Vladimir hangulatától. És ez úgy tűnik egy ideig még így is fog maradni, hiába pajtáskodnának ők az Unióval.

Szerintünk: (5/5)
Szerinted: (5/5)

2 komment

Címkék: orosz gáz putyin timosenkó elzárták


A bejegyzés trackback címe:

https://faszkivan.blog.hu/api/trackback/id/tr39851211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konegafi (törölt) 2009.01.01. 11:09:46

De a hülye Gyurcsány is, a terrorista Putyin nagy haverja is még erősíteni akarja az orosz gázfüggést. Az istenbarma.

Gecc 2009.01.01. 15:31:49

Igy jar, aki tulsagosan is ajnarozza az Oroszorszagtol valo fuggoseget, raadasul nyugati iranyba fordulna, mint amolyan utodallamocska feleseg.


@Konegafi:

Tudod ez nem csak azert van, mert a Gusanyi egy mocskos hazug es meg komcsi is, hanem azert, mert egyelore a masik alternativa meg csak tervben sem szuletett meg igazan. Igy aztan pl az Olaszok es meg az Ottrakok is az Orosz gaz mellett allnak ki. Talan nem artana megvarni a Nabucco elso 20 meteret (mar ha az Oroszok addig nem vasaroljak fel vagy rohanjak le Azerbajdzsant, Torokoraszagot es Irant), s aztan pofanvagni Gusanyit a nagy Orosz husege miatt. Finggal sajnos nem tudunk futeni.

süti beállítások módosítása